Caltabos de casa

de adasev12 in Porc, 25 Dec 2010 | 52520 vizualizari

 

asta e facut de mama...la mine a juns in forma finita...din pacate eu nu am fost acasa anul acesta....

 

INGREDIENTE

  • intestine de porc, groase si subtiri
  • maruntaie de porc: ficat, plamani, inima, rinichi
  • jumari de porc ramase de la topitul unturii
  • orez fiert cu cimbru si sare, in apa in care au fiert maruntaiele
  • 4-5 cepe tocate prin masina
  • cimbru, sare, piper....sper ca n-am uitat nimic...:D

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caltabos de casa:

partea ce mai grea si mai nasoala e spalatul si curatatul intestinelor...parte deloc placuta...dar mama o prefera , decat sa le cumpere...

maruntaiele se fierb toate impreauna apoi se lasa la racit si se toaca prin masina.  se toaca apoi si jumarile, si ceapa.

se amesteca cu orezul fiert si racit.

se potriveste gustul de sare, piper si cimbru...nu stiu daca mai pune mama ceva...eu atat imi amintesc...

se pot face caltbosii la masina in intestinele subtiri, cele din care se face si carnatul, dar si in cele groase.

mama face si si...

cele groase trebuie spalate fff bine si intoarse pe dos,  apoi se ia cate unu si se intoarce la un capat, si cu mana se ia din compozitie si se indeasa in intestin, si asa incet-incet se formeaza caltabosul...la sfarsit va iesi partea cealalta...fiindca inainte a fost intors pe dos, si in timp ce se face caltabosul, se intoarce cu fata cea buna...nu stiu daca ati inteles...imi pare rau ca nu am poze din timpul facutului.

dupa ce s-au facut caltabosii se pun la fiert in apa in care au fiert inainte maruntaiele, se tin acam 10-15 min la foc mic-potrivit, ca sa nu crape.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (26)

adasev12 1

12.01.2011, 15:45

mihaela, esti f draguta...abia acum am vazut comentariul...nu am mai intrat de ceva vreme pe site...mersi frumos!

adasev12 1

12.01.2011, 15:46

miuta, mersi frumos!
cris, lilik...pupici!
kamy, mersi de furci, te pup!

adasev12 1

12.01.2011, 15:47

gabytu, la multi ani iubita, multa sanatate si tot ce-ti doresti!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Jumari